Члени Біржі - лідери за обсягами укладених договорів у грудні 2012 року


ПАТ «Фондова біржа «Перспектива» визначила членів Біржі - лідерів за обсягами укладених договорів у грудні 2012 року (в розрізі видів цінних паперів):

Ринок ОВДП

Ринок акцій

Ринок облігацій

АТ "Ощадбанк"

ТОВ "IК А.I.С.Т.-IНВЕСТ"

АТ "Ощадбанк"

ТОВ "IНВЕСТИЦIЙНИЙ КАПIТАЛ УКРАIНА"

ТОВ "КАСТОДI-БРОК"

ТОВ "Спарта Капiтал"

АТ "Укрексiмбанк"

ТОВ "IК "IФГ КАПIТАЛ"

АТ "Укрексiмбанк"

АТ "Дельта Банк"

ТОВ "ЦЕНТРАЛЬНО СХIДНА ФIНАНСОВА КОМПАНIЯ"

ПуАТ "ФIДОБАНК"

ПАТ "IНГ Банк Україна"

ТОВ "ФК "АКВIТЕНС"

ПАТ КБ "ЄВРОБАНК"

ПАТ "Унiверсал Банк"

ТОВ "Сiтi Брок"

ТОВ "IНВЕСТИЦIЙНИЙ КАПIТАЛ УКРАIНА"

АТ "СБЕРБАНК РОСII"

ТОВ "СПАЙК-IНВЕСТ"

ТОВ "СФI"

ПуАТ "ФIДОБАНК"

ТОВ "ФГI"

ТОВ "ФОНДОВИЙ АКТИВ"

АТ "ОТП Банк"

ТОВ ФК "ФIНЕКС- УКРАIНА"

ТОВ "КАМЕЛОТ IНВЕСТ"

ПАТ "АЛЬФА-БАНК"

ТОВ "АКЦЕПТОР"

ТОВ "БIЗНЕС-СТРАТЕГIЯ"

 

«За грудень членство на біржі набули 2 банка та 2 компанії-торговця цінними паперами, - зазначає Голова Біржової Ради Едуард Мілюшко. – Але значно більш важливим є факт постійного зростання кількості безпосередніх учасників біржових торгів. Наразі практично для всіх українських бірж є досить типовою ситуація, коли частка активних учасників торгів серед членів біржі становить зазвичай не більше третини (про це свідчать, зокрема, рейтинги бірж та наслідки відомих голосувань). Завдяки наданню членам біржі можливостей щодо участі в торгах на різних ринках та з диверсифікованими моделями розрахунків у грудні регулярно укладали договори 44% діючих членів біржі, що є досить високим для України показником.»

 

Довідка про компанію:

Фондова біржа «Перспектива» - технології та надійність. Відразу після створення в 2006 році біржа зайняла провідні позиції на ринку України завдяки активному впровадженню торгових, розрахункових і інформаційних технологій. Біржа першою в Україні реалізувала ринок заявок, легітимний електронний документообіг (2007), self-listing (2010), надійну і ефективну модель клірингу та розрахунків через спеціалізовану небанківську платіжну систему (2009), зареєструвала специфікації (2011) і запустила в обіг (2012) процентні строкові контракти. Універсальний підхід до стимулювання ліквідності та постійна модернізація біржових технологій дозволяють утримувати лідерство в організації торгів максимально широким переліком фінансових інструментів.

4 січня 2013 р.