Біржа оновила договірні відносини з Центральним депозитарієм


З метою забезпечення взаємодії при розрахунках за біржовими договорами, укладеними протягом первинного розміщення, та приведення договірних відносин у відповідність до законодавчих змін ПАТ «Національний депозитарій України» та ПАТ «ФБ «Перспектива» уклали договір про обмін інформацією щодо розміщення цінних паперів на фондовій біржі.

Зазначений договір регламентує обмін інформацією та порядок забезпечення розрахунків без дотримання принципу «поставка цінних паперів проти оплати» за договорами щодо розміщення емітентом цінних паперів на Біржі.

Таким чином, наразі на ПАТ «ФБ «Перспектива» стає можливим проводити біржові розміщення цінних паперів, що обліковуються у Центральному депозитарії, як з дотриманням (відповідно до регламенту взаємодії між Біржею та ПАТ «Розрахунковий центр»), так і без дотримання принципу «поставка цінних паперів проти оплати» (відповідно до регламенту взаємодії між Біржею та ПАТ «Національний депозитарій України»).

 

Довідка про ФБ «Перспектива»:

Фондова біржа «Перспектива» - технології та надійність. Відразу після створення в 2006 році біржа зайняла провідні позиції на ринку України завдяки активному впровадженню торгових, розрахункових і інформаційних технологій. Біржа першою в Україні реалізувала ринок заявок, легітимний електронний документообіг (2007), self-listing (2010), надійну і ефективну модель клірингу та розрахунків через спеціалізовану небанківську платіжну систему (2009), зареєструвала специфікації (2011) і запустила в обіг (2012) процентні строкові контракти та впровадила додаткове забезпечення в цінних паперах (2013). Універсальний підхід до стимулювання ліквідності та постійна модернізація біржових технологій дозволяють утримувати лідерство в організації торгів максимально широким переліком фінансових інструментів.

14 жовтня 2013 р.