Щодо торгів на Строковому ринку


У зв’язку із законодавчими змінами 27.06.2014 р. закінчується строк дії ліцензії Нацкомфінпослуг на здійснення переказу коштів небанківськими фінансовими установами, виданої ПАТ «ФК «СУЧАСНІ КРЕДИТНІ ТЕХНОЛОГІЇ» (СКТ). Наразі СКТ, що є Платіжною організацією на Строковому ринку Біржі, знаходиться на стадії отримання нової (безстрокової) ліцензії від НБУ. Як наслідок, торгівля на Строковому ринку не буде проводитися з 27.06.2014 до моменту отримання СКТ нової ліцензії.

Також повідомляємо, що на початку липня очікується реєстрація нової редакції Правил Біржі, в т.ч. зразкових форм (специфікацій) деривативів, що передбачають розрахунки як через СКТ, так і через ПАТ "Розрахунковий Центр", з яким Біржею проводяться консультації з цього приводу.
Просимо Учасників Біржових торгів на Строковому ринку, в яких наявні відкриті Позиції, до 27.06.2014 ініціювати закриття відкритих Позицій, в іншому випадку вони будуть закриті в порядку, передбаченому Правилами Біржі щодо торгівлі на Строковому ринку.

24 червня 2014 р.