До уваги членів Біржі! Біржа проводить оновлення торгового терміналу до версії 5.0.0.45


Шановні Члени Біржі!


15.09.14 р. Біржа проводить планове оновлення торгового терміналу BIT eTrade (далі – торговий термінал) до версії 5.0.0.45.

Оновлення буде проходити в автоматичному режимі при запуску торгового терміналу.

У новій версії торгового терміналу впроваджені наступні доопрацювання відповідно до побажань, отриманих від Членів Біржі:

1) Реалізовано можливість участі в торгах на Біржі із використанням посилених сертифікатів відкритих ключів акредитованого ЦСК Національного депозитарію України. Після оновлення банки та торговці цінними паперами отримають можливість самостійно обирати центр сертифікації ключів, послугами якого вони користуватимуться для участі в торгах на ФБ «Перспектива» (ЦСК ПАТ «Комунікаційний Фондовий Центр» або АЦСК ПАТ «Національний депозитарій України»).

Наразі електронна торговельна система Біржі підтримує електронний документообіг з учасниками біржових торгів з використанням відкритих ключів трьох ЦСК (окрім зазначених, для забезпечення доступу до торгів представників центрального банку було проведено інтеграцію з сервісами ЦСК Національного банку України). Біржа активно працює над тим, аби максимально спростити доступ до торгів шляхом інтеграції з програмними засобами максимально широкого кола ЦСК, що обслуговують учасників фінансового ринку.

Для отримання можливості використовувати сертифікат відкритого ключа АЦСК НДУ член Біржі в ході виконання стандартної процедури доступу до торгів має надіслати до Біржі засобами електронної пошти (на адресу: info@fbp.com.ua) сертифікат відкритого ключа АЦСК НДУ, згенерований на відповідного уповноваженого представника члена Біржі.

2) Реалізована функція формування засобами Торговельного терміналу повідомлень добросовісної сторони за Договором про одностороннє припинення Договору відповідно до п. 15.9 та 17.4.1 Правил Біржі та з врахуванням Рішення №14/07/02-01 від 02.07.2014. Дотепер ці повідомлення формувалися Учасниками Біржових торгів самостійно та могли надаватися Біржі засобами факсимільного зв’язку, електронної пошти BITeTradeMail тощо. Натомість наразі повідомлення формується автоматично засобами Торговельного терміналу та фіксується і зберігається в електронній торговельній системі Біржі.

 

Зазначені заходи спрямовані на забезпечення додаткових сервісів та зручності роботи брокерів.

Біржа щиро дякує Членам Біржі за активну співпрацю та надані пропозиції щодо доопрацювання торгового терміналу з метою збільшення операційної зручності участі в біржових торгах.

З питань оновлення торгового терміналу звертайтесь до служби підтримки Біржі за телефонами 056 373-95-94, в зручний для Вас час.

Контактна особа - Ірина Кайстра.

12 вересня 2014 р.