Біржа «Перспектива» отримала згоду НБУ на запуск валютних ф’ючерсів та опціонів


Фондова біржа «Перспектива» 30 грудня 2014 року отримала згоду Національного банку України на запуск валютних ф’ючерсів та опціонів на курси гривні до долара США та ЄВРО. Було погоджено зразкові форми строкових контрактів на різні базові показники - як офіційні курси, встановлені НБУ, так і середньозважені курси на міжбанківському ринку, а також курси, визначені з врахуванням  спот-котировок, що публікуються інформаційним агентством Thomson Reuters, тощо.

«Наразі специфікації також погоджуються з НКЦПФР та очікується їх реєстрація вже на початку 2015 року, - розповів директор ФБ «Перспектива» Станіслав Шишков. - Сподіваємось, що диверсифіковані за базовими показниками та способами розрахунків специфікації, при підготовці яких було враховано досвід та побажання інвестиційної спільноти (представників регуляторів, банків, членів ACI Ukraine тощо), дозволять оперативно запустити цей ринок. За наслідками численних навчальних торгів та презентацій вже в значного кола учасників ринку є практичні навички та комплексне розуміння особливостей роботи на строковому валютному ринку. Тож зацікавленим операторам на початку року буде доцільно прискорити доступ до торгів та розрахунків».

 

 

Довідка про ФБ «Перспектива»:

Фондова біржа «Перспектива» - технології та надійність. Відразу після створення в 2006 році біржа зайняла провідні позиції на ринку України завдяки активному впровадженню торгових, розрахункових і інформаційних технологій. Біржа першою в Україні реалізувала ринок заявок, легітимний електронний документообіг (2007), self-listing (2010), надійну і ефективну модель клірингу та розрахунків через спеціалізовану небанківську платіжну систему (2009), зареєструвала специфікації (2011) і запустила в обіг (2012) процентні строкові контракти, впровадила додаткове забезпечення в цінних паперах (2013) та Інтернет-трейдинг (2014). Універсальний підхід до стимулювання ліквідності та постійна модернізація біржових технологій дозволяють лідирувати в організації торгів максимально широким переліком фінансових інструментів.

5 січня 2015 р.