16.12.2015р. ФБ «Перспектива» проведе другий Аукціон НБУ з продажу ОВДП


16.12.2015 на ПАТ «Фондова біржа «Перспектива» проводиться другий аукціон з продажу облігацій НБУ внутрішньої державної позики:
ISIN UA4000186159,
вид ОВДП - середньострокова амортизаційна бездокументарна іменна,
номінальна вартість 1 ЦП – 1000 грн,
непогашена сума боргу - 800 грн.,
дата погашення 14.08.2019.

Інша інформація щодо цінних паперів

Аукціон проводиться відповідно до вимог Постанови Правління НБУ № 762 від 03.11.2015  " Про затвердження Порядку купівлі/продажу цінних паперів України шляхом ініціювання аукціонів на торговельних майданчиках фондових бірж" .

Результати попереднього Аукціону .

Дата (період) та час проведення Аукціону.
 
Дата проведення аукціону: «16» грудня 2015 року.

Участь в Аукціоні відбувається шляхом виставлення заявок. Прийом Заявок учасників Аукціону проводитиметься засобами ЕТС Біржі у робочі дні з 10-00 до 15-00 за Київським часом. Після 15-00 зняття та зміна умов поданих учасниками Аукціону заявок не допускається.

Допуск до Аукціону

До участі в Аукціоні допускаються члени Біржі, які виконують свої членські обов’язки та мають доступ до біржових торгів у торговому режимі з використанням ЕТС Біржі.

Вимоги щодо подання в ході Аукціону його учасниками заявок

- До проведення Аукціону його учасник повинен зареєструвати на Біржі ідентифікатор рахунків, з використанням якого відбуватимуться розрахунки за біржовим контрактом, який може бути укладено за результатами Аукціону.

- До моменту виставлення заявки на купівлю цінних паперів учасник Аукціону має забезпечити попереднє блокування грошових коштів.

Умови проведення Аукціону

Умовами проведення Аукціону передбачається блокування активу учасника Аукціону (грошових коштів або цінних паперів) при виставлення в ході Аукціону заявки як забезпечення виконання біржового контракту, який може бути укладено за цією Заявкою за результатами Аукціону.

Порядок розрахунків

Поставка цінних паперів, придбаних за результатами Аукціону, проводиться за принципом «поставка проти оплати» в день укладання біржового контракту (договору).

Процедура проведення Аукціону

- Аукціон проводиться з попереднім блокуванням активів учасниками Аукціону.

- В ході Аукціону його учасники можуть подавати лише конкурентні заявки з можливістю часткового виконання щодо кількості цінних паперів.

- В ході Аукціону його учасники мають доступ лише до інформації про власні подані заявки. Національний банк України має доступ до інформації про параметри заявок учасників Аукціону лише після завершення терміну їх надходження в анонімному режимі.

- В ході Аукціону його учасники мають можливість зняти (скасувати) виставлену заявку або змінити її умови до закінчення часу прийому заявок.

- Національний банк України акцептує заявки учасників Аукціону за допомогою ЕТС Біржі у робочі дні з 15-00 до 17-00 за Київським часом шляхом встановлення обсягу їх задоволення, яке відбувається починаючи з найвищої ціни до вичерпання обсягу.

- Допускається частковий акцепт заявок щодо кількості цінних паперів. В момент здійснення акцепту засобами ЕТС Біржі автоматично фіксується укладання біржового контракту щодо кількості цінних паперів, стосовно якої було здійснено акцепт.

- В день укладення біржових контрактів (договорів) Біржа надсилає Відомість правочинів до ПАТ "Розрахунковий центр з обслуговування догорів на фінансових ринках" для розрахунків.

- Початкова ціна на Аукціоні не встановлюється.

Більш докладна інформація наводиться в ЕТС Біржі та доступна членам Біржі в розділі «Розміщення/Аукціон» Торговельного терміналу BIT eTrade.

10 грудня 2015 р.