Лідери ФБ «Перспектива» за обсягами укладених договорів за грудень та 4 квартал 2016 року


Фондова біржа «Перспектива» визначила членів біржі - лідерів за обсягами укладених договорів (в розрізі видів фінансових інструментів)  
1) за грудень 2016 року:

Державні облігації

Облігації підприємств

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

ПАТ "ПУМБ"

ТОВ "АКЦЕПТОР"

ПАТ "ДІАМАНТБАНК"

ПрАТ "МТ"

АТ "ОТП БАНК"

ТОВ "ІФК ПРОФІНВЕСТ"

АТ "УКРСИББАНК"

ТОВ "УНІВЕР КАПІТАЛ"

2) за 4 квартал 2016 року:

Державні облігації

Облігації підприємств

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

ПАТ "ПУМБ"

ТОВ "АКЦЕПТОР"

ПАТ "БАНК АВАНГАРД"

ТОВ "ІК "А.І.С.Т.-ІНВЕСТ"

АТ "ОТП БАНК"

ТОВ "КАСТОДІ-БРОК"

АТ "РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ"

ТОВ "ПРОФІ-Т ЦІННІ ПАПЕРИ"

 
«Протягом грудня договори з фінансовими інструментами укладали 36 членів ФБ «Перспектива» (на 5 більше, ніж попереднього місяця), - повідомив Едуард Мілюшко, голова Біржової Ради ФБ «Перспектива». – При цьому 32 оператори укладали договори з державними облігаціями (+7 до листопада), 2 – з акціями, 5 – з облігаціями підприємств.
Протягом 4 кварталу договори укладали 40 учасників біржових торгів, протягом року – 70.
На кінець 2016 року на ФБ «Перспектива» зареєстровано 87 членів, в т.ч. 37 банків. З них до торгів допущено 67.
За рік кількість членів біржі скоротилася на 14, кількість активних операторів – на 11.
Аналогічна ситуація щодо скорочення кола учасників торгів, що не кращим чином впливає на конкурентний аспект ціноутворення, склалася також на інших фондових біржах України.
Разом з тим, кількість торговців цінними паперами та банків, допущених до біржових торгів, на ФБ «Перспектива» залишається найбільшою, у порівнянні з іншими біржами. 

 

Довідка про компанію:

Фондова біржа «Перспектива» - технології та надійність. Одразу після створення в 2006 році біржа зайняла провідні позиції на ринку України завдяки активному впровадженню торгових, розрахункових та інформаційних технологій. Біржа першою в Україні реалізувала ринок заявок, легітимний електронний документообіг (2007), надійну і ефективну модель клірингу та розрахунків через спеціалізовану небанківську платіжну систему (2009), зареєструвала специфікації (2011) і запустила в обіг (2012) процентні строкові контракти, впровадила додаткове забезпечення в цінних паперах (2013), отримала погодження НБУ (2014), зареєструвала специфікації і запустила в обіг (2015) валютні деривативи. Універсальний підхід до стимулювання ліквідності та постійна модернізація біржових технологій дозволяють лідирувати в організації торгів максимально широким переліком фінансових інструментів.

18 січня 2017 р.