Члени Біржі - лідери за обсягами укладених договорів у квітні 2017 року


ПАТ «Фондова біржа «Перспектива» визначила членів Біржі - лідерів за обсягами укладених договорів у квітні 2017 року (в розрізі видів фінансових інструментів)
за державними облігаціями:
                 

ТОВ «ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА»

ПАТ «ПУМБ»

ПАТ «АЛЬФА-БАНК»

ПАТ «КБ «ГЛОБУС»

ПАТ «ДІАМАНТБАНК»

ПАТ «БАНК АВАНГАРД»

АТ «УКРСИББАНК»

АТ «ОТП БАНК»

АБ «УКРГАЗБАНК»

ПАТ «МАРФІН БАНК»

 
за облігаціями підприємств:

ТОВ «ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА»

ТОВ ФК "ФІНЕКС- УКРАЇНА"

АТ "ТАСКОМБАНК"

ТОВ "АКЦЕПТОР"

 
«Протягом квітня договори з фінансовими інструментами укладали 30 членів Біржі, за січень-квітень 2017 року – 42 (в т.ч. 25 банків), - повідомив Едуард Мілюшко, голова Біржової Ради ФБ «Перспектива».
Зокрема, 27 членів біржі укладали на договори з державними облігаціями у квітні, 39 – протягом 4 перших місяців 2017 року.
На початку травня 2017 року на ФБ «Перспектива» зареєстровано 88 членів. До торгів на ФБ «Перспектива» до торгів допущено 70 членів, на ПФТС – 61, на «Українській біржі» - 47, на КМФБ – 34.
Також ФБ «Перспектива» лідирує за кількістю банків, допущених до торгів – 36. На ПФТС до торгів допущено 24 банки, на «Українській біржі» - 9.
Частка банків в загальному обсязі торгів на ФБ «Перспектива» у квітні складає 75%, з початку року – 72%.

 

Довідка про компанію:

Фондова біржа «Перспектива» - технології та надійність. Одразу після створення в 2006 році біржа зайняла провідні позиції на ринку України завдяки активному впровадженню торгових, розрахункових та інформаційних технологій. Біржа першою в Україні реалізувала ринок заявок, легітимний електронний документообіг (2007), надійну і ефективну модель клірингу та розрахунків через спеціалізовану небанківську платіжну систему (2009), зареєструвала специфікації (2011) і запустила в обіг (2012) процентні строкові контракти, впровадила додаткове забезпечення в цінних паперах (2013), отримала погодження НБУ (2014), зареєструвала специфікації і запустила в обіг (2015) валютні деривативи. Універсальний підхід до стимулювання ліквідності та постійна модернізація біржових технологій дозволяють лідирувати в організації торгів максимально широким переліком фінансових інструментів.

4 травня 2017 р.