Форвардні контракти у будівництві ідеально вписуються в нову реєстраційну систему


Форвардні контракти, які застосовуются у будівництві, ідеально вписуються в нову реєстраційну систему.

На цьому акцентувала увагу в середу на круглому столі "Форвардні контракти у будівництві" в УКРІНФОРМі Наталія Доценко-Білоус, адвокат юридичної фірми "Василь Кисіль і Партнери", повідомляє кореспондент агентства.

"Форвардні контракти, що виконуються через договір купівлі-продажу майнових прав, ідеально вписуються в нову реєстраційну систему і дозволяють адаптувати використовуваний замовниками будівництва механізм до програм доступного житла", - підкреслила Н.Доценко-Білоус.

Вона також нагадала, що форвардні контракти в Україні застосовуються з 2000 року в інших сферах економіки, аніж будівництво, наприклад, у сільському господарстві. А з 2010-2011 рр. активно застосовуються у сфері енергетики, постачання газу, активно торгуються? на товарній біржі "Перспектива-коммодіті".

Ключовим критерієм вибору форвардного контракту як інструменту продажу майбутньої нерухомості експерти називають забезпечення максимальних гарантій покупцям. Інвесторові забезпечується виняткове і переважне право на придбання квартири за договором купівлі-продажу майнових прав, що дозволяє виключити ризики подвійних продажів, а також нівелювати ризики, пов'язані з іншим використанням відчуженої нерухомості (як, наприклад, це часто відбувається з цільовими облігаціями - паралельна іпотека на продану нерухомість).

Джерело: УКР інформ

20 березня 2013 р.