"Сбєрбанк" придбав "Тройку диалог" за мільярд доларів


"Сбєрбанк" і "Тройка диалог" оголосили про закриття угоди про об'єднання, в рамках якої держбанк став одноосібним власником держкомпанії.

За 100% акцій "Тройки" банк заплатив 1 млрд доларів, а розмір другого платежу визначиться через три роки в залежності від її фінансових результатів, передають "Ведомости".

В рамках інтеграції "Тройки діалог" в структуру "Сбєрбанку"створюється новий напрямок бізнесу: корпоративно-інвестиційний банк (CIB), який надаватиме послуги найбільшим російським і закордонним корпораціям і фінансовим інститутам.

CIB стає частиною бізнес-блоку "Корпоративний бізнес" під керівництвом заступника голови правління "Сбєрбанку"Андрія Донських.

Співкерівниками CIB призначені член правління "Сбєрбанку" Олександр Базаров і гендиректор "Тройки диалог" Рубен Варданян.

Другим напрямом бізнесу, створюваним в результаті інтеграції, є управління добробутом (Wealth Management).

У нього входять підрозділи з продажу інвестиційних продуктів приватним клієнтам, включаючи управління активами і Private Banking.

Керівником усіх напрямків бізнесу управління добробутом також є Варданян, а куратором даного бізнес-блоку призначена заступник голови правління "Сбєрбанку" Белла Златкіс, говориться в спільному релізі "Сбєрбанку" і "Тройки".

За попередніми даними, за 2011 рік підрозділи "Сбєрбанку"і "Тройки діалог" з операцій на фінансових ринках спільно отримали дохід у розмірі більше 22 млрд рублів, з яких близько 8 млрд рублів припало на торгові операції з цінними паперами, близько 6 млрд рублів - на конверсійні операції та операції з дорогоцінними металами.

Попередні доходи, отримані в 2011 році за напрямком інвестиційно-банківські послуги, становили близько 3,4 млрд рублів.

Банк розраховує істотно збільшити доходи на цих ринкових сегментах після об'єднання команд, яке відбудеться вже найближчим часом, відзначається в повідомленні.

Джерело: Економічна правда

23 січня 2012 р.