НКЦПФР схвалила концепцію доступу на фондовий ринок України фінінструментів іноземних емітентів


Комітет Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) з питань розвитку боргових, похідних та запровадження нових інструментів фондового ринку схвалив проект концепції доступу на український фондовий ринок фінансових інструментів іноземних емітентів, переважна частина активів яких розташована в Україні. Про це повідомляє прес-служба асоціації "Українські фондові торгівці".
"Ми спробували максимально об'єктивно згрупувати і означити проблематику, - відмітив голова ради АУФТ Сергій Антонов. - Тут необхідно вдосконалити нормативне законодавство: про цінні папери, валютне та у сфері оподаткування. Не можна також залишити поза увагою наслідки, які матиме допуск таких емітентів на український ФР для платіжного балансу України, з одного боку і готовність інфраструктури ринку (депозитарної, клірингової, розрахункової, біржової), з іншого".
Згідно повідомленню, у концепції передбачено:
- жорсткий контроль з боку регуляторів за функціонуванням ринку ЦП іноземних емітентів;
- обмеження з боку НБУ об'єму обігу ЦП (з метою недопущення погіршення стану платіжного балансу);
- актуалізація взаємодії НКЦПФР з регуляторами іноземних бірж, на яких котуються відповідні емітенти (Польща, Німеччина, Великобританія);
- імплементація існуючих міжнародних практик у частині розкриття інформації емітентом і стандартів корпоративного управління відповідно до вимог іноземних фондових бірж та регуляторів;
- особливий порядок адміністрування інвестицій у вигляді іноземних цінних паперів;
- роль фондових бірж у процесі взаємодії з емітентами та іноземними фондовими біржами, де відбувається обіг даних цінних паперів.

Источник: РБК-Украина

2 квітня 2012 р.