НКЦПФР прийняла рішення про зупинення операцій з цінними паперами з метою захисту прав інвесторів


 НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на своєму черговому засіданні, що відбулося 20 листопада 2012 року, прийняла рішення щодо зупинення клірингу, укладання договорів купівлі-продажу цінних паперів, внесення змін до  системи депозитарного обліку цінних  паперів, випущених ПАТ «Інтернет Глобал Текнолоджи» та ПАТ «Форекс Емемсіс Груп». Рішення регулятора передбачає призупинення операцій з цінними паперами емітентів на термін 12 місяців.

 «Зазначене рішення було прийнято нами у зв’язку з ознаками маніпулювання цінними паперами, виявленими Комісією, - повідомив Євген Воропаєв, Член НКЦПФР. – Так, наприклад, регулятор визначив значне підвищення вартості акцій, випущених ПАТ «Форекс Емемсіс Груп» - їх ринкова вартість складає 418,00 грн, при тому, що номінальна вартість становить лише 0,5 грн. Таким чином, ми бачимо збільшення вартості цінного паперу аж на 83 500 %. До того ж, факти маніпулювання даними цінними паперами підтверджує висновок біржі «ПФТС», що був нещодавно отриманий Комісією».

 За словами пана Воропаєва, ці рішення було ухвалено, враховуючи матеріали, отримані регулятором в процесі комплексного вивчення діяльності компанії «ММСІС - Інвестментс». «Головна мета таких кроків – недопущення шахрайства та завдання шкоди вітчизняним інвесторам», - додав Член Комісії.

 Нагадаємо, НКЦПФР наразі здійснює комплексну перевірку ТОВ «ММСІС Інвестментс» на предмет здійснення професійної діяльності, маніпулювання на ринку цінних паперів, а також фінансового моніторингу. Планується, що перевірку будепроведено в стислі терміни.

Джерело: НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ

21 листопада 2012 р.