Арбузов порушив закон "оздоровлюючи" "Надра Банк"?


Народний депутат від фракції ПР Юрій Воропаєв заявив, що порушуючи закон голова НБУ Сергій Арбузов не допустив розкрадання коштів "Надра Банку", продовживши дію тимчасової адміністрації.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Економічна правда".

"А що робити, якщо зламається світлофор? Біля входу в "Надра Банк" стоїть черга, яка мріє пустити гроші за вітром. Арбузов цього не допустив, нехай йому і довелося піти всупереч закону", - сказав він.

"Як юрист я не можу цього схвалити і сказати: так, закон можна порушувати, але я підтримую це його рішення. Іноді керівник йде на ризик, беручи на себе персональну відповідальність за такі рішення", - додав Воропаєв.

За його словами, якби НБУ не продовжив дію тимчасової адміністрації "Надра Банку" - "сьогодні вже нічого було б оздоровлювати".

Нагадаємо, власник 30,74% акцій "Надра Банку" - кіпрська Manmade Enterprises Ltd - вирішила зірвати збільшення капіталу свого банку.

Зокрема, акціонер "Надра Банку" подав позов до Окружного адміністративного суду Києва з проханням визнати незаконним постанову Нацбанку № 38 про продовження повноважень тимчасового адміністратора "Надра Банку" Валентини Жуковськоїще на півроку.

Як з'ясувалось, ініціатором позову до НБУ була HSBC Trustee, яка видала колишнім акціонерам "Надра" кредит на 60 млн. доларів.

У 2006 році інвестори отримали в заставу 50% акцій банку і тепер побоюються, що новий акціонер Дмитро Фірташ розмиє їх заставу до 5%.

Джерело: Економічна правда

21 лютого 2011 р.