ДКЦПФР роз’яснила порядок переведення випуску іменних акцій документарної форми у бездокументарну


Роз'яснення ДКЦПФР від 31.03.2011 р. №4 «Про порядок застосування норм законодавства щодо дій учасників фондового ринку при переведенні випуску іменних акцій документарної форми існування у бездокументарну форму існування»

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку роз'яснила порядок застосування норм законодавства щодо дій учасників фондового ринку при переведенні випуску іменних акцій документарної форми існування у бездокументарну форму існування у зв'язку із набранням чинності 31 грудня 2010 року змін до Положення про порядок переведення випуску іменних акцій документарної форми існування у бездокументарну форму існування та у зв'язку з набранням чинності 2 березня 2011 року Закону України від 03.02.2011 р. №2994-VI «Про внесення змін до Закону України «Про акціонерні товариства» щодо вдосконалення механізму діяльності акціонерних товариств».

Зокрема, ДКЦПФР зазначила, що правовідносини, пов'язані з дематеріалізацією та врегульовані Положенням, виникають з моменту прийняття рішення про дематеріалізацію:

- загальними зборами АТ, якщо рішення про дематеріалізацію було прийнято до набрання чинності Закону;

- наглядовою радою АТ або загальними зборами АТ, якщо рішення про дематеріалізацію було прийнято після набрання чинності Закону.

Джерело: FundMarket

15 квітня 2011 р.