22 квітня 2011 року відбулися Загальні збори акціонерів ПрАТ «Фондова біржа ПФТС»


22 квітня 2011 року відбулися Загальні збори акціонерів ПрАТ «Фондова біржа ПФТС», на яких акціонери ухвалили зміну типу Приватного акціонерного товариства «Фондова біржа ПФТС» на Публічне акціонерне товариство та затвердили Принципи (Кодекс) корпоративного управління товариства.

На Загальних зборах було розглянуто та затверджено зміни до Статуту, Положення про Наглядову Раду, Положення про Ревізійну комісію, Положення про Виконавчий орган бірж, Положення про Загальні збори акціонерів товариства, а також визначено порядок розподілу прибутку ПрАТ «Фондова біржа ПФТС» за 2010 рік.

Акціонерами було схвалено звіт Голови Наглядової Ради ФБ ПФТС Олександра Потьомкіна щодо діяльності Наглядової ради та виконання Плану першочергових дій по розвитку ФБ ПФТС у 2010 році.

Затвердження звіту Ради Директорів ФБ ПФТС рік та річного звіту товариства за 2010 рік відбулося після виступу Голови Ради Директорів ФБ ПФТС Олександра Склярова. Зокрема пан Скляров резюмував, що ФБ ПФТС зберегла у 2010 році лідерство за загальними обсягами торгів та підтвердила свої провідні позиції на ринку державних, муніципальних та корпоративних боргових зобов»язань.

Зі звітом про визначення Основних напрямків діяльності товариства на 2011-2013 роки, який також був затверджений акціонерами, виступив Ігор Селецький, Член Ради Директорів ФБ ПФТС. Він наголосив на тому, що біржа впевнено крокує до стратегічної мети - створення універсальної біржі та повноцінної розрахунково-клірингової інфраструктури.

Окрім розгляду звіту Ревізійної комісії ФБ ПФТС за 2010 рік і затвердження висновків Ревізійної комісії ФБ ПФТС, на зборах було обрано Ревізійну комісію товариства у складі: Ольга Гордієнко (ЗАТ «ММВБ»), Вадим Коваленко (ТОВ «Столиця-Груп»), Оксана Параскева (ПАТ «МАРФІН БАНК»), Володимир Сухачев (ЗАТ «ММВБ»), Анатолій Телегей (ТОВ «ФК «Меридіан»).

Джерело: FundMarket

26 квітня 2011 р.