ЄС надіється, що Україна таки наведе порядок в держзакупівлях


Європейський Союз очікує від України внесення змін до закону про державні закупівлі відповідно до європейських стандартів.

У звіті ЄС щодо прогресу України у 2010 році позитивно оцінюється прийняття нового закону про державні закупівлі, який набув чинності 30 червня 2010 року, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим законодавчі поправки, які були прийняті пізніше, викликають стурбованість європейської сторони.

Глава представництва ЄС в Україні Жозе-Мануель Пінту Тейшейра на прес-конференції в четвер відзначив, що ЄС вже кілька років надає Україні фінансову допомогу саме для реформування системи держзакупівель з тим, щоб вона відповідала міжнародним стандартам.

"ЄС і з попередніми урядами продовжував співпрацювати в цьому напрямку, зокрема і з урядом Юлії Тимошенко, проте, закон так і не був прийнятий", - сказав Жозе-Мануель Пінту Тейшейра.

За його словами, новий закон про держзакупівлі, який був прийнятий в 2010 році, в цілому відповідав тим вимогам, які висував ЄС.

Однак ті поправки, які були внесені пізніше, створили певний регрес у цьому напрямку.

"Ми працюємо далі, ми намагаємося змінити ці поправки, які змінили суть самих правил про держзакупівлі", - сказав посол ЄС в Україну.

Він додав, що 17 травня був початий процес оцінки цих поправок і ЄС сподівається, що незабаром буде отримано відповідний висновок, який буде представлений українській стороні.

Джерело: Економічна правда

26 травня 2011 р.