ДКЦПФР готує "ліцензійні" зміни на фондовому ринку


Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку розробила проекти рішень щодо змін до нормативних документів з питань ліцензування професійної діяльності на фондовому ринку.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби ДКЦПФР.

Зокрема, ідеться про проекти рішень "Про затвердження Змін до Порядку та умов видачі ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку, переоформлення ліцензії, видачі дубліката та копії ліцензії", "Про затвердження Змін до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку" та "Про затвердження Змін до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з торгівлі цінними паперами".

Ці проекти рішень були схвалені на черговому засіданні регулятора від 14 червня 2011 року.

"Розроблені нами документи були підготовлені, перш за все, з метою приведення регуляторних актів Комісії у відповідність до вимог законів з питань регулювання та розвитку фондового ринку, прийнятих нещодавно", - коментує схвалені зміни начальник Управління ліцензування діяльності професійних учасників ринку цінних паперів ДКЦПФР Ірина Заноза.

Також ідеться про оптимізацію та удосконалення окремих норм, що регулюють умови здійснення професійної діяльності на фондовому ринку, в тому числі, діяльності з організації та торгівлі, та норм, що регулюють умови видачі та переоформлення ліцензії тощо.

"Також ми ставили собі за завдання врегулювання окремих процедурних питань, з урахуванням практики застосування норм цих регуляторів актів", - додає Заноза.

Публікація проектів рішення Комісії на сайті регулятора запланована на найближчий час для консультацій з громадськістю з цих питань та відповідних пропозицій та зауважень від учасників ринку.

За словами Занози, окрім приведення актів Комісії у відповідність до вимог законодавства, оптимізації та удосконалення окремих норм, стане вирішення проблем, що виникали в процесі застосування норм ліцензійних умов та порядку, і, найголовніше, подальший розвиток прозорого, ліквідного та конкурентоспроможного фондового ринку.

Джерело: Економічна правда

15 червня 2011 р.