ДКЦПФР повідомляє про кадрові призначення


ДКЦПФР (Державна Комісія з цінних паперів та фондового ринку ) повідомляє про призначення Сергія Бірюка на посаду Керівника апарату регулятора. Відповідний наказ було підписано 26 серпня 2011 року.

«Пан Бірюк має неоцінений досвід роботи у системі Комісії та глибинне розуміння вітчизняного фондового ринку. Тому, я певен, він впорається з новими для себе обов'язками Керівника Апарату Комісії», - зазначає Дмитро Тевелєв, Голова ДКЦПФР.

Коментуючи свою нову позицію, Сергій Бірюк сказав: «Я радий очолити Центральний апарат ДКЦПФР та, сподіваюсь, що я гідно виконаю нові задачі, а моя робота сприятиме підвищенню ефективності роботи Комісії і, відповідно, якісному регулюванню фондового ринку України».

Оксана Сахнацька, яка до цього моменту очолювала Центральний апарат Комісії, з 26 серпня 2011 року перебуває у декретній відпустці; в ДКЦПФР сподіваються на подальшу плідну співпрацю з пані Сахнацькою.

Бірюк Сергій Олексійович закінчив Харківський інженерно-економічний інститут (1982 рік), здобувши кваліфікацію інженера-економіста, має вчений ступінь кандидата економічних наук. З 1997 по 2011 рік пан Бірюк обіймав посаду члена Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Він спеціалізується на узагальненні практики застосування законодавства України з питань випуску та обігу цінних паперів в Україні та розробленні пропози¬цій щодо його вдосконалення, здійсненні державного регулювання у сфері спільного інвестуван¬ня й адаптації національного ринку до міжнародних стандартів. У 2006 році Указом Президента України Сергію Бірюку було присвоєно почесне звання «Заслужений економіст України».

Джерело: FundMarket

30 серпня 2011 р.