ДКЦПФР зустрілась з Національним розрахунковим депозитарієм РФ


Керівництво ДКЦПФР (Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку ) провело робочу зустріч з представниками Національного розрахункового депозитарію Російської Федерації.

 

Захід відбувся 30 серпня 2011 року; з боку Комісії в ньому взяли участь Дмитро Тевелєв, Голова ДКЦПФР, Олексій Петрашко, Член Комісії, та Олег Науменко, начальник відділу регулювання депозитарної діяльності Департаменту методології регулювання ринку цінних паперів. Російську сторону представляли Едді Астанін, Голова правління Національного розрахункового депозитарію РФ та Борис Черкаський, Директор зі стратегічного планування установи.

Обговоривши питання депозитарних та розрахунково-клірингових систем, що функціонують в світі, а також досвід роботи України та Росії у цьому напрямі, колеги сконцентрувались на питаннях взаємодії центральних (розрахункових) депозитаріїв України та Росії й взаємного допуску інвесторів до операцій на біржах через взаємодію депозитарних систем.

«Безумовно, в майбутньому ми будемо не тільки ділитись досвідом з російськими колегами, а й поглиблюватимемо нашу співпрацю, - запевняє Дмитро Тевелєв, Голова ДКЦПФР. - Вже восени ми плануємо зустріч з Федеральною службою з фінансових ринків Росії, Центральним банком Російської Федерації та, можливо, депозитарними установами держави».

Нагадаємо, що на початку серпня 2011 року Комісія провела робочу зустріч зустріч з делегацією Комісії з регулювання цінних паперів КНР (CSRC) та Китайської біржі фінансових ф'ючерсів (CFFEX), на якій сторони домовились про поглиблення співпраці, насамперед, у практичному напрямі, а також вирішення питання встановлення двобічних корвідносин між вітчизняними та китайськими депозитаріями.

Джерело: FundMarket

31 серпня 2011 р.