Член ДКЦПФР виступив на Українсько-канадському бізнес-форумі


Олексій Петрашко, Член ДКЦПФР (Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку), виступив з доповіддю на Українсько-канадському бізнес-форумі, що проводиться з 5 по 7 вересня поточного року в Івано-Франківській області.

У своїй доповіді на тему «Стан розвитку фондового ринку України» в рамках секції «Фінансові інструменти та фондовий ринок в контексті іноземного інвестування: панельні дебати», пан Петрашко висвітлив основні напрями та принципи роботи Комісії, розкрив показники діяльності фондового ринку, підкресливши найбільш значущі результати, які свідчать про динамічний розвиток системи, та торкнувся найголовніших задач, на вирішення яких буде спрямована робота Комісії найближчим часом.

«Найважливіші питання, над вирішенням яких працював і працюватиме регулятор, стосуються удосконалення засад державного регулювання ринку цінних паперів, механізмів розкриття інформації та корпоративного управління з метою захисту прав і інтересів інвесторів, розвитку інвестиційної інфраструктури та інструментів фондового ринку. ДКЦПФР провела ряд заходів задля подальшого розвитку і реформування фондового ринку, і продовжить цю роботу у майбутньому», - зазначив Член Комісії.

Окрім того, пан Петрашко повідомив зарубіжним та вітчизняним колегам про кроки ДКЦПФР із приведення українського законодавства до норм ЄС, модернізації депозитарної системи. Серед завдань регулятора на найближче майбутнє член ДКЦПФР виділив продовження роботи над законопроектами «Про похідні (деривативи)» і «Про внесення змін до Закону України «Про ІСІ» для появи нових фінансових інструментів, а також подальше стимулювання розвитку фондового ринку, в тому числі, через прийняття законодавчих актів, спрямованих на врегулювання проблемних питань функціонування фондового ринку.

«Україна має великий інвестиційний потенціал, і діяльність ДКЦПФР як регулятора ринку цінних паперів має бути спрямована на те, щоб зробити вітчизняний фондовий ринок привабливим та прийнятним для інвесторів - як внутрішніх, так і зовнішніх, а саме підвищити ліквідність та прозорість фондового ринку, створити умови для забезпечення гарантій та безпеки інвестиційної діяльності, а також забезпечити публічність інформації про свою діяльність», - резюмував у своєму виступі Олексій Петрашко. Форум проводиться з метою розширення міжнародного економічного співробітництва, сприяння українським підприємствам у просуванні їх продукції на зарубіжні ринки, поглиблення партнерських відносин між Україною та Канадою, а також з нагоди святкування 120-річниці поселення українців у Канаді. Як зазначають організатору заходу, канадська сторона готова поділитися досвідом та, серед іншого, зацікавлена в подальшій співпраці в галузі фінансових інструментів та фондового ринок в контексті іноземного інвестування.

Джерело: FundMarket

7 вересня 2011 р.