ДКЦПФР підбиває підсумки конкурсу річних звітів


ДКЦПФР (Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку) повідомляє про результати конкурсу на кращу річну регулярну інформацію серед емітентів цінних паперів, що проводився регулятором з червня по серпень 2011 року.

«Ми раді підбити підсумки конкурсу та поздоровити його переможців, адже організація цього „змагання" вже стала доброю традицією для ДКЦПФР та учасників ринку - Комісія вже вшосте проводить його, маючи на меті підвищення рівня прозорості та відкритості вітчизняного фондового ринку, а також вдосконалення корпоративного управління. Безсумнівно, транспарентність та високий рівень корпоративного управління в акціонерних товариствах - запорука розвитку та інвестиційної привабливості українського ринку цінних паперів, і ми сприяємо цьому покращенню», - прокоментував ініціативу регулятора Микола Бурмака, Член ДКЦПФР, Голова Конкурсної комісії.

Так, переможцем у номінації «За підготовку кращої регулярної інформації серед банківських фінансових установ» став «Райффайзен Банк Аваль», а у номінації «За підготовку кращої регулярної інформації серед небанківських фінансових установ» - «Українська фінансова група». «За підготовку кращої регулярної інформації серед підприємств енергетичного комплексу» кращим визнано ВАТ «Крименерго», «За підготовку кращої регулярної інформації серед підприємств вугільно - добувної галузі» - «Шахта «Комсомолець Донбасу». Кращим серед підприємств хімічної та нафтопереробної галузі став «Науково-дослідний і конструкторсько-технологічний інститут емальованого хімічного обладнання і нових технологій Колан», а у будівельній галузі - ВАТ «Чернігівбуд». ДП «Донецька залізниця» стало переможцем серед транспортних підприємств, тоді як ВАТ «Вінтер» - серед підприємств легкої та харчової промисловості. Перемогу у номінації «За підготовку кращої регулярної інформації серед підприємств агропромислового комплексу» отримало ВАТ «Кіровоградолія», а «За підготовку кращої регулярної інформації серед підприємств - емітентів облігацій» - ЗАТ «Галичина». ЗАТ «Готель «Ореанда» став переможцем, подавши звітність як підприємство готельного та санаторно-курортного комплексу, а ВАТ «Північний гірничо-збагачувальний комбінат» став першим у номінації «За інвестиційну привабливість». У номінації «За підготовку кращої регулярної інформації акціонерними товариствами та холдінговими компаніями зі значною державною часткою у статутному капіталі» переможцем стало ВАТ «ХАРТРОН», а «За підготовку кращої регулярної річної інформації серед підприємств фармацевтичної галузі» - ВАТ «Фармак». Переможцем у номінаціях «За підготовку кращої регулярної інформації серед підприємств машинобудівної галузі» і За краще розкриття інформації щодо рівня корпоративного управління» стали ВАТ «Гідросила» і «ПАТ «Всеукраїнський Акціонерний Банк» відповідно.

За словами пана Бурмаки, Конкурсна комісія запропонувала регулятору з наступного року переглянути принципи і механізми проведення конкурсу, зокрема, виступивши з пропозицією розширити коло експертів, що визначатимуть номінантів, а також дати можливість емітентам самостійно подавати заявки на участь в конкурсі.

Планується, що церемонія урочистого нагородження переможців конкурсу на кращу регулярну інформацію відбудеться у жовтні поточного року.

Джерело: FundMarket

12 вересня 2011 р.