ПФТС удосконалила методику розрахунку курсу цінних паперів


Фондова біржа ПФТС удосконалила методику розрахунку біржового курсу цінних паперів з урахуванням нових вимог Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку

Про це йдеться у повідомленні біржі.

«З 15 листопада 2010 року розрахунок біржового курсу цінного папера здійснюється з урахуванням нових вимог до договорів», - наголошується у повідомленні.

Зокрема, біржовий курс цінного папера визначається у день проведення біржових торгів щодо цього папера шляхом розрахунку середнього арифметичного цін біржових контрактів, укладених цього дня, повідомляють Українські новини

У біржовому контракті має бути передбачено, що термін його виконання не перевищує 3 робочих днів з моменту укладення; контракт повинен бути укладений на підставі безадресних заявок; протягом торгової сесії зафіксована кількість безадресних заявок на купівлю і продаж має становити не менше трьох.

Біржовий курс цінного папера не визначається: при первинному розміщенні цінного папера, за угодами репо, за угодами, укладеними на підставі адресних заявок, а також за угодами, укладеними під час проведення аукціонів з продажу акцій, що належать державі.

У разі відсутності за наслідками торгового дня щодо певного цінного папера угод для розрахунку біржового курсу такий курс щодо цього папера не визначається.

Ринкова капіталізація, відповідно до нової методики, розраховується на базі даних про біржовий курс за останні 60 днів і публікується на сайті ПФТС.

Як повідомляла агенція, у листопаді ПФТС розпочала розрахунок додаткових ринкових показників індексу акцій

Джерело: FundMarket

25 листопада 2010 р.