Гриб звинувачує голову ДКЦПФР в рейдерстві


Виключений із складу стратегічної групи при Державній комісії з цінних паперів і фондового ринку бізнесмен Вадим Гриб звинувачує голову ДКЦПФР Сергія Петрашка в рейдерстві.

Про це сказано в заяві Гриба, передає агентство "Українські новини".

"Дуже добре, що Петрашко нагадав про рейдерство - часто про це кричать у першу чергу ті, хто цим сам і займається, я думаю, що ще нагадаю привселюдно панові Петрашку, у яких захопленнях він брав участь", - говорить Гриб у своїй заяві.

Також у заяві сказано, що в такий спосіб іде реалізація схеми захоплення інфраструктури фондового ринку, яке Петрашко вдало проводить.

"Іде передача контролю над інфраструктурними інститутами, що належать сьогодні всім учасникам ринку, у руки окремих приватних осіб, дружніх членам ДКЦПФР", - сказано в заяві.

Гриб заявив, що раніше планував вийти з групи за власним бажанням.

За словами Гриба, новий склад ДКЦПФР на чолі з паном Петрашком намагається узурпувати владу в ключових інститутах фондового ринку.

Як повідомлялося, 17 грудня стратегічна група при ДКЦПФР виключила зі свого складу Гриба за причетність до протиправних захоплень підприємств і рейдерства.

Стратегічна група при ДКЦПФР була створена в липні 2009 року з метою вироблення пропозицій щодо стратегії й основних напрямків розвитку фондового ринку в умовах фінансової кризи.

До складу групи входило 19 керівників компаній - професійних учасників фондового ринку, фондових бірж, саморегулюючих організацій, інвесткомпаній, банків.

Вадим Гриб - голова наглядової ради групи компаній "Тект".

Джерело: Економічна правда

18 грудня 2009 р.