Процедуру розміщення ОВДП передбачається спростити


Відповідні механізми містяться у проекті нового нормативно-правового акта, оприлюдненого НКЦПФР. Зокрема, це проект Рішення Комісії «Про затвердження змін до Правил (умов) здійснення діяльності з торгівлі цінними паперами: брокерської діяльності, дилерської діяльності, андерайтингу, управління цінними паперами».

Документ передбачає внесення змін до Правил (умов) здійснення діяльності з торгівлі цінними паперами, зокрема пов’язаних із прийняттям Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів» в частині введення поняття кваліфікованого інвестора та номінального утримувача.

Крім того, до НКЦПФР звернулось Міністерство фінансів України та державні банки з пропозицією внесення змін до ряду нормативно-правових актів Комісії, у тому числі до Правил (умов) здійснення діяльності з торгівлі цінними паперами, з метою популяризації серед населення облігацій внутрішньої державної позики, а також спрощення процедури їх розміщення шляхом проведення аукціонного продажу із залученням первинних дилерів.

За результатом опрацювання отриманих пропозицій та проведених спільних нарад Департаментом методології регулювання професійних учасників ринку цінних паперів розроблені відповідні зміни до вищезазначених Правил, зокрема, передбачено можливість взаємодії банку, який має ліцензію на здійснення професійної діяльності з торгівлі цінними паперами та депозитарної установи, з клієнтом із застосуванням спеціалізованого програмного продукту, що значно спрощує для інвестора процедуру купівлі-продажу об’єктів інвестування.

 

Більш детально – у проекті Рішення НКЦПФР «Про затвердження змін до Правил (умов) здійснення діяльності з торгівлі цінними паперами: брокерської діяльності, дилерської діяльності, андерайтингу, управління цінними паперами»

 

Джерело: FinPost, 12.10.2018, 13:49

12 жовтня 2018 р.