ДКЦПФР надала Асоціації "Українські Фондові Торговці" статус єдиного СРО, що об'єднує торговців цінними паперами


 

22 травня 2009 року Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла Рішення N 483 «Про видачу Свідоцтва про реєстрацію об'єднання як саморегулівної організації, яка об'єднує юридичних осіб, що здійснюють професійну діяльність на фондовому ринку, а саме - діяльність з торгівлі цінними паперами, Асоціації «Українські фондові торговці», переконавшись у відповідності вимогам ст. 48 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок".

Асоціація "Українські Фондові Торговці" отримала статус єдиної СРО торговців цінними паперами та долучилася до інших єдиних СРО - Професійної Асоціації Реєстраторів і Депозитаріїв та Української Асоціації Інвестиційного Бізнесу.

Рішенням ДКЦПФР від 22.05.2009 р. № 483 були також погоджені правила Асоціації (Положення про членство в Асоціації, Положення про Раду Асоціації, Положення про Ревізійну комісію Асоціації, Кодекс професійної відповідальності (Етичний кодекс) Асоціації, Кодекс заходів дисциплінарного впливу Асоціації, Арбітражний кодекс Асоціації, Положення про звітність членів Асоціації, Правила користування електронною поштою BIT eTRADE MAIL, Положення про Регіонального представника Асоціації, Положення про Київське представництво Асоціації).

Нагадуємо, що професійним учасникам фондового ринку, що здійснюють діяльність з торгівлі цінними паперами та не є членами Асоціації "Українські Фондові Торговці", необхідно у двомісячний термін привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства.

 

22 травня 2009 р.