Дніпропетровська біржа обігнала ПФТС за обсягом торгів


Одна з найстаріших фондових бірж України - ПФТС - більше не є лідером серед організаторів торгів.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Вчора НКЦБФР оприлюднила дані обсягів торгів 10 майданчиків на 18 жовтня, згідно з якими до вечора четверга відставання Перспективи від ПФТС становило всього 16 млн гривень – 77,89 млрд гривень проти 77,91 млрд гривень відповідно.

Як відзначає видання, виходячи з оперативних даних самих бірж, можна стверджувати, що вже в п'ятницю дніпропетровський майданчик випередив "дочку" Московської біржі ММВБ-РТС на 189 млн гривень.

За понеділок-вівторок відрив збільшився до 1,2 млрд гривень. Третє місце займає друга "дочка" ММВБ-РТС - Українська біржа - з обсягом торгів з 1 січня по 23 жовтня в 20,93 млрд гривень.

"Обсяги торгів на Перспективі почали зростати на початку року. Якщо в січні було укладено угод на 1,2 млрд гривень, то у липні цей показник досяг 9,5 млрд гривень", - пише газета.

У тому ж місяці ПФТС вперше програла дніпропетровському майданчику гонку по місячному обсягу угод з ОВДП. А минулого тижня Перспектива і зовсім встановила рекорд за обсягом операцій з державними облігаціями - 4,7 млрд грн за одну сесію. І хоча сумарно з початку року ПФТС все ще лідирує по операціях з ОВДП, корпоративними та муніципальними облігаціями, вона програє Перспективі з торгівлі акціями, інвестиційними сертифікатами та деривативами.

Втім, абсолютне лідерство в сегменті похідних поки займає інша площадка - Українська біржа

Джерело: Економічна правда

24 жовтня 2012 р.