О.Тараcенко: ДКЦПФР підготувала нову редакцію правил діяльності торгівлі цінними паперами


Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) підготувала нову редакцію правил діяльності торгівлі цінними паперами. Про це заявив директор департаменту методології і регулювання ринку цінних паперів ДКЦПФР Олексій Тараcенко, передає кореспондент РБК-Україна.
О.Тараcенко підкреслив, що це було зроблено з урахуванням збільшення кількості фізичних осіб - клієнтів, які виходять на біржовий ринок.
Комісія підготувала нормативні документи, пов'язані зі зниженням ризиків діяльності для інших учасників фондового ринку, в тому числі і торговців цінними паперами з відповідним забезпеченням ризик-менеджменту по всіх учасниках фондового ринку.
"Цей же документ, який стосується ризик-менеджменту, буде певним прологом до створення комісією повноцінної системи пруденційного нагляду за діяльністю професійних учасників. Ми будемо поступово відходити від планових перевірок, ми плануємо достатньо технологізовані з точки зору нашого спілкування з учасниками ринку. Ризик-менеджмент потенційного нагляду - це буде одним з пріоритетів нормативного забезпечення діяльності комісії в цьому році ", - зазначив О.Тараcенко, додавши, що в 2011 р. ДКЦПФР завершить роботу над документами, які будуть стосуватися ринку РЕПО (продажу цінних паперів із зобов'язанням зворотного викупу) з відповідним нормативним забезпеченням цих операцій. Крім цього, за його словами, комісія також готує відповідні документи, які дозволять удосконалити роботу самих торговців - частково дерегулювати і спростити, частково оптимізувати діяльність цих учасників.

Джерело: РБК-Україна

1 лютого 2011 р.