ДКЦПФР оприлюднила нові вимоги до аудиторського висновку


ДКЦПФР прийняла рішення про затвердження вимог до аудиторського висновку при розкритті інформації емітентами цінних паперів, окрім емітентів облігацій місцевої позики.

"Сподіваємось, що підготовка чітких вимог дозволить формувати коректні аудиторські звіти", - заступник директора Департаменту методології регулювання ринку цінних паперів ДКЦПФР Олена Величко, передає прес-служба ДКЦПФР.

"А проведення якісних аудиторських перевірок, у свою чергу, сприятиме підвищенню достовірності фінансової інформації, що оприлюднюється, підвищуватиме ефективність корпоративного управління, і, таким чином, запобігатиме шахрайству й забезпечуватиме надійний захист прав власників цінних паперів", - додала експерт.

За словами Величко, аудиторський висновок має не тільки надавати можливість впевнитися, що фінансова звітність компанії відображає достовірну та точну інформацію за минулий рік, але й зобов’язує аудитора висловити свою думку щодо можливості безперервної діяльності підприємства через 12 місяців.

Таким чином, підвищуватиметься довіра потенційних інвесторів до фінансових інструментів, зростатиме поінформованість з отримання впевненості у майбутньому та зменшуватимуться ризиків при інвестуванні.

Нові вимоги до аудиторського висновку при розкритті інформації емітентами цінних паперів було розроблено для підвищення прозорості фондового ринку України і якості фінансової інформації, що розкривається учасниками ринку, а також задля адаптації законодавства України до законодавства ЄС.

Величко додала, що регулятор не тільки висуватиме ряд вимог до підготовки аудиторських висновків, а й спільно з Аудиторською палатою незабаром презентує методичні рекомендації щодо підготовки аудиторських звітів у відповідності до встановлених комісією вимог.

Джерело: Економічна правда

7 жовтня 2011 р.