UCRA присвоїло кредитний рейтинг облігаціям ПАТ "ФК "Сучасні кредитні технології".


За інформацією Українського кредитно-рейтингового агентства (UCRA) (http://ucra.com.ua/ru/news/ucra-prisvoilo-kreditnyiy-reyting-obligatsiyam-pao-fk-sovremennyie-kreditnyie-tehnologii-serii-a-na-urovne-uab-219) 20 травня 2013  присвоєно довгостроковий кредитний рейтинг «uaB» облігаціям Публічного акціонерного товариства «Фінансова компанія «Сучасні кредитні технології» серії «А» на загальну суму 150 млн. грн. Прогноз рейтингу «стабільний». Для присвоєння кредитного рейтингу використовувалася фінансова звітність ФК «СКТ» за 2010-2012 рр., а також внутрішня інформація, надана компанією в ході рейтингового процесу.

ФК «СКТ» було засновано в 2006 році. Компанія є платіжною і кліринговою організацією, що входить до горизонтально інтегрованого біржового холдингу. Крім ФК «СКТ», до складу холдингу входять 2 біржі для організації торгів фінансовими і товарними активами (ПАТ «Фондова біржа« Перспектива» та Товарна біржа «Перспектива-Коммодіті»), акредитований центр сертифікації ключів – ПАТ «Комунікаційний фондовий центр», а також професійний розробник програмного забезпечення - ТОВ «БІТ Продакшн». Холдинг створений за прикладом аналогічних міжнародних біржових холдингів і не має аналогів в Україні. ФК «СКТ» виступає в якості платіжної організації, яка обслуговує операції внутрішньодержавної небанківської платіжної системи «Розрахункова Фондова Система». Основними акціонерами, які володіють більше 10% акцій компанії, є: Корпоративний недержавний пенсійний фонд Національного банку України (26,8%) і ПрАТ «Дом-Інвест» (67,4%).

У березні 2013 року було прийнято рішення про публічне розміщення дисконтних облігацій серії «А» з терміном погашення - 31.12.2023 р. Фінансові ресурси, залучені від продажу облігацій, в повному обсязі будуть спрямовані на реалізацію проекту з розвитку багатофункціональної позабіржової торгової системи Electronic Communication Network (ECN). Система призначена для організації комунікацій між учасниками торгів на основі електронного документообігу та гарантованих розрахунків за результатами угод. Сферою діяльності такої системи можуть бути неемісійні і частково емісійні цінні папери, товари, в тому числі і при проведенні державних закупівель.

Рівень кредитного рейтингу підтримується хорошими можливостями для просування послуг компанії завдяки входженню до складу горизонтально-інтегрованого біржового холдингу, а також високою конкурентоспроможністю підприємства, заснованої на використанні прогресивного програмного забезпечення та моделі обслуговування клієнтів, відповідної кращим міжнародним стандартам.

Рівень кредитного рейтингу обмежується незначним обсягом доходів від основної діяльності, низькими показниками рентабельності, а також відсутністю досвіду погашення облігацій. Агентство також відзначає обмежені можливості збільшення обсягу доходів у найближчій перспективі внаслідок низької активності на фондовому ринку.

Прогноз рейтингу «стабільний» свідчить про відсутність передумов для зміни рейтингу.

Облігації розміщуються на ПАТ «Фондова біржа «Перспектива» (детальніше див. http://fbp.com.ua/NewsEntry.aspx?id=1296).

21 травня 2013 р.