Члени Біржі - лідери за обсягами укладених договорів у березні та 1 кварталі 2017 року


ПАТ «Фондова біржа «Перспектива» визначила членів Біржі - лідерів за обсягами укладених договорів (в розрізі видів фінансових інструментів)
1) за державними облігаціями:

Березень 2017 року

1 квартал 2017 року

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

АТ "ОТП БАНК"

ПАТ "ПУМБ"

ПАТ "БАНК АВАНГАРД"

АТ "ОТП БАНК"

ПАТ "ПУМБ"

ПАТ "БАНК АВАНГАРД"

ПАТ "АЛЬФА-БАНК"

ПАТ "АЛЬФА-БАНК"

ПАТ "ДІАМАНТБАНК"

ПАТ "ДІАМАНТБАНК"

АБ "УКРГАЗБАНК"

ПАТ "КБ "ГЛОБУС"

ПАТ "КБ "ГЛОБУС"

АТ "УКРСИББАНК"

АТ "УКРСИББАНК"

АБ "УКРГАЗБАНК"

ПАТ "ІНГ БАНК УКРАЇНА"

ПАТ "МАРФІН БАНК"

2) за облігаціями підприємств:

Березень 2017 року

1 квартал 2017 року

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНА"

ТОВ "СПАЙК-ІНВЕСТ"

ТОВ "ПРОФІ-Т ЦІННІ ПАПЕРИ"

 

 

 

«Протягом березня договори з фінансовими інструментами укладали 33 члени Біржі, за січень-березень 2017 року – 41, за останні 12 місяців - 65, - повідомив Едуард Мілюшко, голова Біржової Ради ФБ «Перспектива».
Зокрема, 30 членів біржі укладали на договори з державними облігаціями у березні, 38 – у 1 кварталі (на 20% більше, ніж аналогічні показники ПФТС).
На початку квітня 2017 року на ФБ «Перспектива» зареєстровано 88 членів, в т.ч. 37 банків. на ФБ «Перспектива» до торгів допущено 69 членів, на ПФТС – 61, на «Українській біржі» - 44, на КМФБ – 32.
Слід зазначити, що зазвичай між кількістю учасників торгів та показниками біржової ліквідності наявна позитивна кореляція. В останні роки темпи скорочення кількості учасників ринку є доволі високими, оскільки на тлі вже доволі щільного регулювання та суттєвих ліцензійних умов поки що непомітно зростання прибутковості та привабливості ринку для фінансових посередників. Можна припустити подальше  скорочення кількості учасників ринку в середньостроковій перспективі, що може ускладнити реалізацію прогнозів щодо суттєвого зростання ліквідності регульованого ринку фінансових інструментів.

Довідка про компанію:
Фондова біржа «Перспектива» - технології та надійність. Одразу після створення в 2006 році біржа зайняла провідні позиції на ринку України завдяки активному впровадженню торгових, розрахункових та інформаційних технологій. Біржа першою в Україні реалізувала ринок заявок, легітимний електронний документообіг (2007), надійну і ефективну модель клірингу та розрахунків через спеціалізовану небанківську платіжну систему (2009), зареєструвала специфікації (2011) і запустила в обіг (2012) процентні строкові контракти, впровадила додаткове забезпечення в цінних паперах (2013), отримала погодження НБУ (2014), зареєструвала специфікації і запустила в обіг (2015) валютні деривативи. Універсальний підхід до стимулювання ліквідності та постійна модернізація біржових технологій дозволяють лідирувати в організації торгів максимально широким переліком фінансових інструментів.

4 квітня 2017 р.