З 2 вересня 2024 р. стартують торги валютними свопами на БТМ деривативних контрактів ПрАТ «ФБ «ПЕРСПЕКТИВА»


З 2 вересня  2024 року в торговельній системі ПрАТ «ФОНДОВА БІРЖА «ПЕРСПЕКТИВА» розпочинаються торги  валютними свопами.

Правила БТМ деривативних контрактів та специфікація валютних свопів зареєстровані НКЦПФР постановою № 34/21/1031/К01 від 19.08.2024 р.

 

До торгів будуть допущені наступні валютні свопи:

1) долар США - українська гривня (USDUAH);

2) євро - українська гривня (EURUAH).

 

Центральний контрагент: ПАТ «Розрахунковий центр», внутрішні документи якого регламентують порядок клірингових операцій за валютними свопами.

 

Документи щодо укладення валютних свопів:

·         Правила функціонування БТМ деривативних контрактів

·         Специфікація валютного свопу

·         Список параметрів Контракту

·         Формули розрахунку параметрів валютних свопів

 

У зв’язку з впровадженням в обіг валютних свопів відповідні зміни внесені до тарифів Біржі. Для наявних членів Біржі допуск до торгів валютними свопами безкоштовний (входить до складу відповідних тарифів щодо доступу до торгів, абонплати та використання торговельного терміналу); укладення валютних свопів – за стандартними тарифами для цінних паперів (50 грн/договір).

 

Члени Біржі допускаються до торгів валютними свопами винятково за умови допуску відповідного учасника ПАТ «Розрахунковий центр» до клірингових операцій за деривативними контрактами, а також за наслідком подання заяви щодо допуску до торгів та актуалізації наявних ідентифікаційних документів (за необхідності).

 

Також з 02.09.2024 на вебсайті Біржі буде доступне обновлення програмних засобів, що містить можливості торгів валютними свопами. Обновлення має технічний характер, не веде до зміни версії торговельного терміналу (5.0.1.X) та не потребує обов’язкового звітування відповідно до вимог рішення НКЦПФР від 13.11.2012 № 1617.

26 серпня 2024 р.